Bruschetta
z pastą z tuńczyka z ogórkami i kaparami, z odrobiną koperku to
świetna propozycja jako przekąska lub zakąska w trakcie spotkania
ze znajomymi. Ekspresowe przygotowanie, zaledwie kilka minut!
Spróbujcie koniecznie!
Składniki:
- świeża bagietka
pasta:
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- kilka ogórków konserwowych
- około 1 łyżki kaparów
- około 2 łyżek majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól i świeżo mielony pieprz
- koperek
Przygotowanie:
1.
Wszystkie składniki pasty miksujemy w blenderze. Dodajcie tyle
ogórków i kaparów, ile uważacie. Na końcu doprawiamy solą i
pieprzem. Uważajcie, żeby nie przesadzić z solą. Kapary są
słone!
2.
Kawałki bagietki grillujemy na suchej patelni, nakładamy pastę,
dekorujemy plasterkiem ogórka i podajemy!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz