niedziela, 16 lutego 2014

bruschetta z pastą z tuńczyka z ogórkami i kaparami



Bruschetta z pastą z tuńczyka z ogórkami i kaparami, z odrobiną koperku to świetna propozycja jako przekąska lub zakąska w trakcie spotkania ze znajomymi. Ekspresowe przygotowanie, zaledwie kilka minut! Spróbujcie koniecznie!


Składniki:
  • świeża bagietka
pasta:
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 
  • kilka ogórków konserwowych 
  • około 1 łyżki kaparów 
  • około 2 łyżek majonezu 
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego 
  • sól i świeżo mielony pieprz 
  • koperek

Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki pasty miksujemy w blenderze. Dodajcie tyle ogórków i kaparów, ile uważacie. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Uważajcie, żeby nie przesadzić z solą. Kapary są słone!
2. Kawałki bagietki grillujemy na suchej patelni, nakładamy pastę, dekorujemy plasterkiem ogórka i podajemy!

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...