Ta najprostsza z możliwych surówka z młodej kapusty będzie świetnym dodatkiem do wiosenno - letnich obiadów, a także rewelacyjnie sprawdzi się, gdy zaplanujecie weekendowego grilla i będziecie szukać dodatków do karkówki czy burgerów.
W jej prostocie i w najlepszej jakości prostych składników tkwi siła, więc nie zastanawiajcie się długo, tylko biegnijcie do warzywniaka!
Składniki:
- główka młodej kapusty
- 2 pęczki świeżego koperku, posiekanego
- jogurt naturalny
- majonez (można pominąć)
- sól i świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Kapustę drobno szatkujemy i przekładamy do dużej miski. Dodajemy górę świeżego koperku, kilka łyżek jogurtu naturalnego, około 1 łyżki majonezu (chociaż dbając o linię, ten dodatek możemy pominąć), odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy i gotowe!
Prawda, że proste? Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz