Mini
serniczki z rozpływającym się nadzieniem czekoladowym robią
ogromne wrażenie i są pyszne. Spróbujcie i przekonajcie się sami!
Potrzebujemy:
- 150 g ciasteczek imbirowych (można zastąpić ciasteczkami owsianymi lub herbatnikami maślanymi)
- 500 g zmielonego (3 razy) twarogu
- 3/4 szklanki cukru
- 1 czubata łyżka mąki
- 2 białka jajek
- nutella lub inny krem czekoladowy
Przygotowanie:
1.
Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni C.
2.
Ciasteczka kruszymy za pomocą wałka, tłuczka do mięsa lub w
malakserze, wrzucamy do papilotek i delikatnie przyciskamy.
3.
Za pomocą miksera mieszamy dokładnie twaróg z cukrem, mąką i
białkami.
4.
Do papilotek wkładamy po łyżce masy serowej, następnie po pół
łyżeczki nutelli. Wszystko przykrywamy pozostałą masą serową.
5.
Wypełnione po brzegi papilotki wstawiamy do gorącego piekarnika i
od razu zmniejszamy temperaturę do 125 st. C.
6.
Pieczemy przez 25 – 30 minut.
7.
Podajemy w temperaturze pokojowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz