wtorek, 5 listopada 2013

mini serniczki z czekoladą




Mini serniczki z rozpływającym się nadzieniem czekoladowym robią ogromne wrażenie i są pyszne. Spróbujcie i przekonajcie się sami!


Potrzebujemy:
  • 150 g ciasteczek imbirowych (można zastąpić ciasteczkami owsianymi lub herbatnikami maślanymi) 
  • 500 g zmielonego (3 razy) twarogu 
  • 3/4 szklanki cukru 
  • 1 czubata łyżka mąki 
  • 2 białka jajek 
  • nutella lub inny krem czekoladowy


Przygotowanie:
1. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni C.
2. Ciasteczka kruszymy za pomocą wałka, tłuczka do mięsa lub w malakserze, wrzucamy do papilotek i delikatnie przyciskamy.
3. Za pomocą miksera mieszamy dokładnie twaróg z cukrem, mąką i białkami.
4. Do papilotek wkładamy po łyżce masy serowej, następnie po pół łyżeczki nutelli. Wszystko przykrywamy pozostałą masą serową.
5. Wypełnione po brzegi papilotki wstawiamy do gorącego piekarnika i od razu zmniejszamy temperaturę do 125 st. C.
6. Pieczemy przez 25 – 30 minut.
7. Podajemy w temperaturze pokojowej.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...