Mini
babeczki z orzechami laskowymi to idealna propozycja na deser dla
zapracowanych. Błyskawiczne przygotowanie, prawdziwa poezja
orzechowego smaku.
Potrzebujemy:
- 200 g orzechów laskowych
- słoik czekoladowego kremu np. nutelli
- kilka łyżek miodu
- babeczki kruche (można przygotować je samodzielnie - ja tak zrobiłam - lub kupić gotowe, już upieczone)
Przepis
na kruche ciasto znajdziecie tutaj: http://szyszkin-ciagle-pichci.blogspot.com/2013/10/tarta-czekoladowo-rumowa.html
Przygotowanie:
1.
Orzechy laskowe prażymy na suchej patelni. Krem czekoladowy
rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej, musi być
płynny, by łatwiej nakładać go do babeczek.
2.
Do babeczek gotowych lub przygotowanych według przepisu powyżej
nakładamy po około 1/2 łyżeczki płynnego kremu czekoladowego i
odkładamy do ostygnięcia.
3.
Do uprażonych orzechów wlewamy na patelnię miód, mieszamy i
zostawiamy kilka minut do ostygnięcia, by miód trochę stężał.
4.
Do babeczek z kremem czekoladowym dodajemy po kilka orzechów w
miodzie i gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz