Śliwki,
morele i daktyle w boczku to przystawka banalnie prosta w
przygotowaniu nawet dla najmniej zręcznego kucharza. Zachwyci
wszystkich waszych gości!
Składniki:
- 150 g suszonych śliwek
- 150 g suszonych moreli
- 150 g suszonych daktyli
- 450 g boczku wędzonego pokrojonego na bardzo cienkie plastry (po 150 g na każdy rodzaj suszonych owoców)
Przygotowanie:
Plastrami
boczku owijamy owoce i przekłuwamy je wykałaczkami, które po
pierwsze - przytrzymają boczek, a po drugie - ułatwią jedzenie.
Owoce pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C do czasu, aż
tłuszcz z boczku się wytopi, a owoce ładnie się zarumienią.
Owoce
w boczku podajemy na gorąco lub w temperaturze pokojowej!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz