czwartek, 21 listopada 2013

przekąska / zakąska idealna: śliwki, morele i daktyle w boczku



Śliwki, morele i daktyle w boczku to przystawka banalnie prosta w przygotowaniu nawet dla najmniej zręcznego kucharza. Zachwyci wszystkich waszych gości!


Składniki:
  • 150 g suszonych śliwek
  • 150 g suszonych moreli
  • 150 g suszonych daktyli
  • 450 g boczku wędzonego pokrojonego na bardzo cienkie plastry (po 150 g na każdy rodzaj suszonych owoców)

Przygotowanie:

Plastrami boczku owijamy owoce i przekłuwamy je wykałaczkami, które po pierwsze - przytrzymają boczek, a po drugie - ułatwią jedzenie. Owoce pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C do czasu, aż tłuszcz z boczku się wytopi, a owoce ładnie się zarumienią.

Owoce w boczku podajemy na gorąco lub w temperaturze pokojowej!

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...