poniedziałek, 23 września 2013

ananas z miętowym cukrem



Ananas z miętowym cukrem jest deserem nieskomplikowanych, ale zachwycająco pysznym i efektownym. Orzeźwiający smak mięty, słodycz cukru i ananasa wspaniale współgrają. Polecam!


Potrzebujemy: 
  • 1 świeży ananas pokrojony w cienkie plastry (ananas z puszki niestety się nie nadaje, ponieważ jest zbyt słodki i z miętowym cukrem jest zbyt mdły) 
  • duża garść liści mięty 
  • 3 - 4 łyżki cukru

Przygotowanie:

1. Plastry ananasa układamy na płaskim talerzu lub półmisku.
2. Cukier ucieramy z listkami mięty w moździerzu lub w mikserze. Posypujemy nim ananasa i wkładamy do  lodówki na minimum godzinę.
3. Podajemy danie schłodzone.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...